Tromgeroffel vanwege heropening theater

NOORDOOSTPOLDER • Za 19 juni 2021 | 14:11 • Zaterdag 19 juni 2021 | 14:11

Vanaf vorig jaar herfst waren de theaters gesloten, nu mogen ze weer open. Reden voor tromgeroffel, zo vonden ze vrijdagavond bij Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

In het kader van het landelijk initiatief 'Theater. Mooier dan ooit.' lieten theaters, maar ook andere culturele instellingen het publiek weten dat ze er nog steeds zijn. "We mogen weer, eindelijk", zegt Marleen Lam, programmeur bij Theater 't Voorhuys. "Onze kaartverkoop is vandaag begonnen."

Oorverdovend
Om dat te vieren maakten slagwerkleerlingen en -docenten van Cultuurbedrijf Noordoostpolder er op het plein voor het theater een heel spektakel van. Tot verbazing van de leerlingen dook plotseling zelfs een aantal ouders op, om ook plaats te nemen achter de trommels. Een marcherende drumband maakte het feestje compleet en het geluid oorverdovend.

Breed scala artiesten
"In onze grote zaal mogen we nu 120 bezoekers ontvangen, maar we hopen dat dat snel meer wordt", aldus Lam, die alvast wat namen bekendmaakte van artiesten die dit najaar naar Emmeloord komen. "Richard Groenendijk, de Rocky Horror Show, danseres Isabelle Beernaert. We hebben een heel breed scala aan genres en artiesten kunnen regelen."

Picknickkleedje
Wie al eerder weer van theater wil proeven, kan de komende tijd terecht op Schokland. "Voor de derde keer organiseren wij 'Zomer op Schokland'." Daar staan optredens van onder meer Karin Bloemen, Wouter Hamel en Paul de Munnik gepland. "Kom lekker naar het museumterrein, genieten van hele mooie artiesten in de buitenlucht. En neem vooral je picknickkleedje mee", zo luidt het advies van Lam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel