Afspraken over huisvesting arbeidsmigranten komende week beklonken

DRONTEN • Za 19 juni 2021 | 20:59 • Zaterdag 19 juni 2021 | 20:59

Zo'n tien partijen die in de gemeente Dronten arbeidsmigranten in dienst hebben of deze onderdak verlenen, tekenen komende week samen met vakbond FNV een manifest dat moet leiden tot betere woon- en leefomstandigheden voor de tijdelijke werkkrachten.

In het manifest spreken de partijen onder meer af dat er voldoende goede huisvesting voor arbeidsmigranten in Dronten moet zijn. Ook wordt gezorgd dat alle arbeidsmigranten zich bij de gemeente Dronten als inwoner inschrijven. Verder moet worden gezorgd voor betere informatievoorziening richting de tijdelijke inwoners.

Bijna exact een jaar geleden riep de gemeenteraad van Dronten burgemeester en wethouders op om met werkgevers en uitzendbureau's in gesprek te gaan over de omstandigheden waaronder de arbeidsmigranten in de gemeente leven en werken. Dat gebeurde naar aanleiding van een aantal incidenten in Dronten. Ook de aanbevelingen van de landelijke commissie Roemer die onderzoek deed naar de situatie van arbeidsmigranten in Nederland spelen een rol.

Volgens de gemeente Dronten zijn er over dit onderwerp de afgelopen tijd gesprekken geweest met provincie, Rijk, huisvesters, uitzendbureaus, een paar grote werkgevers, vakbond FNV en ketenpartners. Welke partijen deze week het manifest gaan ondertekenen, is nog niet bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel