Appartementencomplex ontruimd wegens brand

ALMERE • Ma 21 juni 2021 | 21:28 • Maandag 21 juni 2021 | 21:28

Een appartementencomplex aan de Herman Kruyderstraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is maandagavond ontruimd geweest vanwege een brand. Die ontstond op de eerste etage van het complex. De bewoners van de 40 woningen konden later die avond weer hun huis in.

Om 20.50 uur kwam de eerste melding over de brand binnen bij de brandweer. Een paar minuten later werd al opgeschaald naar een grote brand. Dat was volgens de brandweer uit voorzorg. "Een appartementencomplex heeft verschillende woonlagen en dan wil je niet het risico lopen dat de brand zo groot wordt", zegt een woordvoerder.

De bewoonster van de woning waarin de brand begon, ademde rook in en is naar het ziekenhuis gebracht. Haar woning en die erboven hebben schade opgelopen. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

De buitenkant van het complex zit vol met wit blusschuim. Dat schuim was volgens de brandweer in dit geval handiger om vlammen te doven dan water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel