Geen 300 arbeidsmigranten op plek voormalig tuincentrum

DRONTEN • Wo 23 juni 2021 | 9:09 • Woensdag 23 juni 2021 | 9:09

Een plan voor huisvesting van 300 arbeidsmigranten op de plek van een voormalig tuincentrum in Dronten is afgekeurd. Op de locatie aan de Rietweg passen dergelijke hoeveelheden migranten niet, aldus het gemeentebestuur. Wel ziet het college ruimte voor kleinschalige huisvesting op de plek waar vroeger tuincentrum GroenRijk zat.

Het negatieve advies voor 300 personen vloeit voort uit besprekingen van het plan binnen de gemeenteraad. Met name de nog onbekende groeirichting van Dronten was daarbij bepalend. De planlocatie aan de Rietweg ligt in de toekomst wellicht middenin een nieuwbouwwijk. Volgens beleid van de gemeente zijn meer dan 150 arbeidsmigranten op één plek binnen de bebouwde kom niet toegestaan.

De bal voor de ontwikkeling op de GroenRijk-locatie ligt inmiddels weer bij de projectontwikkelaar. Omwonenden van de Rietweg waren vorig jaar al felle tegenstanders van de komst van 300 arbeidsmigranten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel