Eenrichtingsverkeer Koraal moet overlast tegengaan

ZEEWOLDE • Do 24 juni 2021 | 10:02 • Donderdag 24 juni 2021 | 10:02

De parkeerplaats bij Koraal in Zeewolde wordt de komende maanden vanuit één richting afgesloten. Hiermee hopen de gemeente en de politie de overlast van jongeren te verminderen.

Op de parkeerplaats zou volgens buurtbewoners veel gedeald worden, vooral in auto's die af en aan rijden. De buurt ervaart al langere tijd overlast door onder meer geschreeuw, het afsteken van vuurwerk en het achterlaten van afval. "In overleg met de buurt is besloten dat de ingang van de parkeerplaats aan de kant van de kringloop afgesloten wordt en de parkeerplaats dus bereikbaar blijft via één in- en uitgang", legt burgemeester Gerrit Jan Gorter uit.

"We willen hiermee de parkeerplaats minder toegankelijk maken voor onbevoegden en de pakkans vergroten door de vluchtwegen te minimaliseren", aldus Gorter. De beheerder van Koraal en omliggende basisscholen staan ook achter het besluit, laat de burgemeester weten. Na een aantal maanden zal geëvalueerd worden of deze maatregel effectief is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel