Politie vindt 600.000 xtc-pillen in verborgen ruimte vrachtwagen

ALMERE • Do 24 juni 2021 | 18:07 • Donderdag 24 juni 2021 | 18:07

De politie heeft dinsdag aan de Prieelvogelweg bij Almere Hout een vrachtwagen met 600.000 xtc-pillen onderschept. De pillen lagen verstopt in een aanhanger van een vrachtwagen. In totaal zijn vijf personen aangehouden. "Het zijn zulke enorme aantallen, waarbij je kunt aannemen dat er sprake is van georganiseerde handel", zegt politiewoordvoerder Wim Hoonhout.

De politie besloot de vrachtwagen te controleren, omdat de chauffeur een gespannen indruk maakte. De man vertelde dat zijn vrachtwagen leeg was, maar toen de agenten de aanhanger inspecteerden was er iets afwijkends te zien.

Tussen de binnen- en buitenkant van de aanhanger bleek zo'n tien centimeter ruimteverschil te zitten. Volgens de politie zaten de drugs verstopt achter de houten planken van de aanhanger. "Toen ik de planken die tegen het kopschot aangetimmerd waren, loswrikte en er een plank loskwam, rolden de pillen om m’n oren", vertelt een van de agenten donderdag.

Gemiddeld is de prijs voor een dergelijke xtc-pil drie tot vijf euro. De totale waarde van de vondst komt uit op zo'n 2,5 miljoen euro. De brandhaard voor de productie van xtc-pillen ligt in Noord-Brabant. "Door de veranderde economie veranderen bedrijventerreinen van functie en staan nagenoeg leeg of vinden andere activiteiten plaats", stelt woordvoerder Hoonhout. Hij roept inwoners die iets verdachts zien op dergelijke terreinen dan ook op om de politie te bellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel