Oud-PVV-Kamerlid Jansen richt zich op gemeenteraadsverkiezingen

ALMERE • Zo 27 juni 2021 | 9:24 • Zondag 27 juni 2021 | 9:24

De Almeerse PVV-politicus Chris Jansen die in maart buiten de boot viel bij de Tweede Kamerverkiezingen, is van plan terug te keren in de lokale en provinciale politiek. Dat laat hij weten in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Jansen was zestien maanden lid van de Tweede Kamer, maar een nieuw verblijf in Den Haag zat er niet in, doordat de PVV te weinig zetels haalde. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Jansen al tien jaar raadslid in Almere en negen jaar Statenlid in Flevoland.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar mikt Chris Jansen op een plek op de PVV-lijst in Almere, "liefst zo hoog mogelijk". Daarnaast krijgt hij binnen zijn partij enkele provincies onder zijn hoede, waar hij plaatselijke PVV-fracties gaat begeleiden en adviseren. Ook gaat hij partijgenoten voorbereiden en klaarstomen in gemeenten waar de PVV voor het eerst meedoet. "Het belangrijkste voor ons is, dat we goede mensen hebben, en genoeg mensen. Het is zonde als je ergens vijf zetels haalt en je hebt op de lijst maar drie mensen die goed zijn. Dan ben je die andere twee zetels kwijt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel