Steunregeling voor bruine vloot

LELYSTAD • Di 29 juni 2021 | 10:03 • Dinsdag 29 juni 2021 | 10:03

Ondernemers van de bruine vloot kunnen nu toch een beroep doen op de extra noodsteun die het kabinet al in 2020 heeft toegezegd. De regeling werd vertraagd, omdat het Rijk eerst moest bepalen welke schepen er precies onder vielen.

Het geld is bedoeld voor historische schepen van 50 jaar of ouder die worden ingezet voor zeiltochten. Door de coronapandemie zijn de inkomsten van de scheepseigenaren, waarvan een deel Lelystad als thuishaven gebruikt, sterk gedaald. Daardoor kunnen ze de onderhouds- en herstelkosten niet betalen. Per schip is er nu maximaal 125.000 euro subsidie verkrijgbaar.

De bruine vloot levert volgens het kabinet een belangrijke bijdrage aan het levend en toegankelijk houden van de Nederlandse geschiedenis als zeevarende natie. De zeiltochten op deze historische zeilschepen zijn daar volgens de subsidieregeling een onmisbaar onderdeel van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel