Beperkte aftrap staking kinderopvang

FLEVOLAND • Wo 30 juni 2021 | 20:51 • Woensdag 30 juni 2021 | 20:51

Tijdens de eerste stakingsdag in kinderopvang blijven donderdag in Flevoland alleen op twee plekken in Almere voor kinderen de deuren gesloten. Medewerkers van Kindcentrum de Buurvrouw in Stad en Sterrenrijk in Nobelhorst leggen deels het werk neer, omdat ze ontevreden zijn over de aangeboden nieuwe cao en omdat ze de werkdruk in de sector te hoog vinden.

Vakbond FNV meldde eerder dat in Noord-Holland en Zuidelijk Flevoland bij zo'n 35 bedrijven met ruim 100 vestigingen zou worden gestaakt, maar het zwaartepunt van die staking blijkt donderdag vooral in Noord-Holland te liggen.

Voor volgende week donderdag heeft FNV nog eens een landelijke stakingsdag afgekondigd. Dan zal ook op meer plekken in Flevoland het werk worden neergelegd. Medewerkers in de kinderopvang willen ook meer zekerheid en op jongere leeftijd kunnen stoppen met werken.

Een eerder afgekondigde estafettestaking is inmiddels van de baan. FNV wil volgende week landelijk een statement maken tegen het laatste cao-voorstel van de werkgevers. Leden van vakbond CNV hebben overigens onlangs wel ingestemd met de cao.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel