Pilot om inzet zorgverleners te stroomlijnen

FLEVOLAND • Do 1 juli 2021 | 17:42 • Donderdag 1 juli 2021 | 17:42

Vijf hulporganisaties in Flevoland doen mee met een landelijke pilot om de inzet van zorgverleners beter te stroomlijnen. Het gaat om de huisartsen, de ziekenhuizen, wijkzorg, de ggz en de ambulancedienst. Na een voorzichtige kennismakingsperiode die vertraging opliep door de coronapandemie, gaat de pilot dit najaar nu echt beginnen.

Dennis Thuis van de GGD en de Regionale Ambulance Voorziening gaat het project leiden. Het gaat volgens hem om een verfijning van de werkwijze die er nu is. "Je moet eigenlijk al voordat je voor het eerst naar een patiënt gaat weten wat de hulpvraag precies is. Triage speelt een belangrijke rol", zegt Thuis.

En ook ter plekke moet het makkelijker worden om de goede zorg te regelen. Thuis geeft als voorbeeld: "Stel ik kom met de ambulance bij iemand en zie dat die hulp nodig heeft bij het wassen en aankleden. Dan kan ik nu 's avonds nog iemand bereiken die dat gaat regelen, in plaats van die patiënt een papiertje met een telefoonnummer te geven".

De pilot duurt twee jaar en wordt in tien regio's in Nederland gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel