Lelystad scheldt per juli schulden kwijt aan gedupeerden toeslagenaffaire

LELYSTAD • Za 3 juli 2021 | 9:13 • Zaterdag 3 juli 2021 | 9:13

De gemeente Lelystad laat per 1 juli de gemeentelijke schulden vervallen van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Daarmee loopt de gemeente vooruit op landelijke wetgeving die het kwijtschelden van schulden mogelijk maakt. Die wet gaat mogelijk op 1 januari in.

"Het college vindt het belangrijk dat schulden zo snel mogelijk worden kwijtgescholden, omdat ze zorgen voor extra stress bij gedupeerden. Wij wachten daarom niet tot 1 januari. Zij hoeven zich hierover geen zorgen meer te maken", aldus wethouder David de Vreede.

De mensen die voor kwijtschelding in aanmerking komen, krijgen hierover een brief van de gemeente. Zij hoeven zich niet zelf te melden. De gemeente krijgt hiervoor informatie van de Belastingdienst en bekijkt welke schulden kwijtgescholden kunnen worden. Omdat er nog steeds nieuwe aanmeldingen van mogelijk gedupeerden bij komen, is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het precies gaat. Eerder werd duidelijk dat het in Lelystad om minstens 400 gezinnen gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel