RIVM: Aantal besmettingen weer gestegen

FLEVOLAND • Di 6 juli 2021 | 16:02 • Dinsdag 6 juli 2021 | 16:02

In alle Flevolandse gemeenten zijn er voor de tweede week op rij geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege corona gemeld. Ook zijn er geen Flevolanders overleden aan de gevolgen van de ziekte. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Provinciebreed nam het aantal nieuwe besmettingsgevallen toe van 52 naar 82.

In Almere testten de afgelopen zeven dagen 61 mensen positief op het coronavirus, ten opzichte van 38 in de week daarvoor. In Lelystad werden dertien mensen positief getest, ten opzichte van vier in de week daarvoor. In Dronten werden vijf mensen positief getest op corona, dat is één persoon meer dan in de week ervoor.

In Noordoostpolder bleef het aantal nieuwe coronagevallen gelijk ten opzichte van de week ervoor, één persoon kreeg een positieve test. Op Urk kwamen er net als vorige week geen nieuwe besmettingen bij en in Zeewolde daalde het aantal van vijf naar twee.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
Door de 82 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 37.083 Flevolanders officieel besmet geraakt. In Flevoland zijn er tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 412 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 2,1 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 229 mensen per dag getest en was het percentage 3,9 procent.

De testen hebben landelijk de afgelopen week 8.541 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 4.208 van de week daarvoor. Van 154.104 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen landelijk zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 4,5 procent positief. Vorige week was dit 3,1 procent.

In een week tijd geen ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er door stichting NICE geen ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld. Dat is voor de tweede week op rij.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in heel Nederland de afgelopen week 47 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. Vorige week waren dat er 94. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 7 patiënten door naar de IC. Dat waren er vorige week 17.

Geen coronasterfgevallen in de provincie
De afgelopen week kwamen er in Flevoland opnieuw geen nieuwe coronasterfgevallen bij. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie blijft daarmee ten minste 244. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 96, gevolgd door Lelystad met 62, in Noordoostpolder 28, in Dronten 25, op Urk 19 en in Zeewolde 14.

Landelijk zijn er de afgelopen week 13 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 15. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen en een onderschatting zijn. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.

Ontwikkeling van de cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en sterfgevallen per gemeente zich de afgelopen maanden hebben ontwikkeld:

Een coronatest aanvragen kan telefonisch via 0800-1202, of via coronatest.nl. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel