Vissers halen prik bij GGD

URK • Za 10 juli 2021 | 14:17 • Zaterdag 10 juli 2021 | 14:17

Een stuk of honderd vissers haalden zaterdagmiddag een vaccinatie op Urk. Ze moesten daarvoor naar sporthal Vlechttuinen, die speciaal voor de prikactie was vrijgemaakt.

Het waren vooral Polen en Portugezen die vanuit Urk werken op vissersschepen die zich lieten prikken. Maar ook een grote groep Filippijnen die met een bus uit Harlingen kwam kreeg een prik. "We zijn hier om ons te laten vaccineren," zegt een Filipijnse visser. "Je weet nooit waar het later goed voor is." Waar de echte Urker vissers zijn, dat weet hij niet.

Het is voor de vissers lastig om een vaccinatie te halen, omdat ze meestal op zee zitten. Daarom konden ze zonder afspraak het Janssen-vaccin krijgen. Daarvan is maar één prik nodig.

Het aandeel Urker vissers was dus klein. Volgens één van hen die wel een prik kwam halen, is een deel van zijn collega's al geprikt of willen ze niet gevaccineerd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel