Luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar

LELYSTAD • Za 10 juli 2021 | 16:26 • Zaterdag 10 juli 2021 | 16:26

Het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad bestaat zaterdag 50 jaar. Ter ere daarvan kunnen alle bezoekers van het museum meedoen aan het kampioenschap 'Vliegtuigjes vouwen en gooien' dat tot en met zondag 29 augustus plaatsvindt. Burgemeester Mieke Baltus gaf het startschot door zelf als eerste een vliegtuigje te werpen.

Iedere week vallen de beste drie deelnemers in de prijzen. De winnaar van de week wint een rondvlucht in een echt vliegtuig.

In 1971 begon het luchtvaartmuseum onder de naam Aviodome op Schiphol. Vanwege ruimtegebrek verhuisde Aviodrome in 2003 naar Lelystad en dat bleek een gouden zet. "Ik heb vroeger met mijn kinderen ook Aviodrome bezocht. Vanuit het hele land komen mensen toch naar Lelystad voor het museum", aldus Baltus.

Als het aan Baltus ligt, blijft Aviodrome ook de komende 50 jaar in Lelystad. “Aviodrome is een prachtig museum waar verhalen van luchtvaartpioniers te zien en te beleven zijn. Juist daarom komt het museum zo goed tot haar recht in deze jonge 'pioniersprovincie'. Het is een museum waar ik trots op ben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel