Volgende week duidelijkheid of festival ZAND in Almere doorgaat

ALMERE • Ma 12 juli 2021 | 15:11 • Maandag 12 juli 2021 | 15:11

Uiterlijk volgende week wordt duidelijk of Almeerders kunnen gaan dansen tijdens festival ZAND. Door de aanscherpingen binnen de coronamaatregelen is het onduidelijk of het festival op 21 augustus door kan gaan. Organisator Tribe laat weten dat er nog veel onduidelijkheid is over het komende festivalseizoen.

Door de maatregelen is het voor evenementen verplicht om een zitplaats te hebben op 1,5 meter. Vrij rondlopen op het strand tijdens het festival zou met de nu geldende regels dus niet kunnen.

Wachten op Den Haag
Het festival trekt normaal gesproken rond de 25.000 bezoekers. "We zijn aan het onderzoeken wat de gevolgen zijn van de besluiten van de overheid. Het is nu nog te kort door de bocht om te zeggen of ZAND wel of niet door kan gaan. Er is vandaag overleg in Den Haag met festivalorganisaties uit het hele land om te kijken wat er mogelijk is", dat laat de organisatie weten.

De organisatie hoopt op korte termijn antwoorden te krijgen vanuit Den Haag. "Je kunt niet zeggen dat we pas op 13 augustus (de dag dat de huidige maatregelen aflopen, red.) gaan kijken wat de stand van zaken is. Want als er vanuit Den Haag voor 13 augustus geen info komt, dan is het hele festivalseizoen eigenlijk al over."

Tijdens het jaarlijkse festival op het strand van Almere zouden dit jaar onder meer latinzanger Rolf Sanchez en de band Krezip optreden. Vorig jaar werd ZAND in het eerste coronajaar afgelast.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel