Jordaan in de Polder nog niet zeker: "We hebben het niet zelf in de hand"

LELYSTAD • Ma 12 juli 2021 | 19:09 • Maandag 12 juli 2021 | 19:09

Organisator Guido Botter van Jordaan in de Polder in Lelystad hoopt dat zijn festival dit jaar doorgaat. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet is het feest op losse schroeven komen te staan. Dat geldt ook voor veel andere evenementen in de provincie. "We hebben het niet zelf in de hand", zegt Botter.

Jordaan in de polder is een feest waarbij het Amsterdamse levenslied centraal staat. Het wordt gehouden op 27 en 28 augustus. Meerdaagse festivals mogen tot 13 augustus niet gehouden worden. Ook is Testen voor Toegang tot die datum van de baan. Daarna bekijkt de overheid of de maatregelen weer versoepeld worden.

Er gloort dus nog hoop voor Botter. "Als het feest dit jaar niet door kan gaan, dan mist Lelystad wederom het leukste festival van het jaar. Ik hoop daarom dat bijvoorbeeld Testen voor Toegang straks weer mogelijk is zodat we bezoekers
mogen ontvangen", vertelt hij.

"Maar het ergste is dat we de gezelligheid moeten missen."

— Guido Botter, organisator Jordaan in de Polder

Tino Martin, Danny de Munk
Alles is al geregeld laat Botter weten. "De drank, de artiesten en de kaartverkoop is in volle gang." Als Jordaan in de Polder wederom wordt afgeblazen dan heeft dat financieel vervelende gevolgen. "Maar het ergste is dat we dan de gezelligheid moeten missen." Onder meer Tino Martin, Wolter Kroes, Danny de Munk en Samantha Steenwijk zijn geboekt voor deze editie.

Verhuizen vanwege populariteit
Het festival zou vorig jaar voor de vijfde keer gehouden worden, op een nieuwe locatie in de stad. Door de populariteit groei het evenement een beetje uit zijn jasje en moet het verhuizen naar De Meent. Voorheen werd het gehouden op het festivalterrein bij elektronicawinkel BCC.

Vorig jaar is het feest door zo'n 6000 man bezocht. "3000 mensen per dag is ook wel het minimale aantal bezoekers. Anders is het niet leuk", stelt Botter.

Andere evenementen
De organisatie van het Dijkfeest in Espel heeft laten weten dat het festival dit jaar niet doorgaat. Polderfest in Dronten heeft maandag overleg over de huidige situatie. Uiterlijk dinsdag wordt daarover gecommuniceerd. Het staat op de planning voor 31 juli. Ook Lowlands en Down The Rabbit Hole zijn onzeker.


Onzekerheid geldt ook voor het wielrenevenement de Zuiderzeeronde in Biddinghuizen. Het is tot nu toe in iets meer dan een jaar tijd al drie keer afgelast. Voor komende zaterdag leek alles in kannen en kruiken, totdat Mark Rutte nieuwe coronamaatregelen voor evenementen afkondigde. Deze kunnen alsnog roet in het eten gooien.

Vijf dagen van tevoren wacht organisator Frans van Varik in spanning of hij groen licht krijgt. "We waren er 200% van overtuigd dat het kon doorgang. Maar met de nieuwe maatregelen voor evenementen is het de vraag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel