Vrachtwagen doorzocht op verdovende middelen, chauffeur aangehouden

ZEEWOLDE • Di 13 juli 2021 | 21:54 • Dinsdag 13 juli 2021 | 21:54

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdag aangehouden in Zeewolde omdat hij wordt verdacht van het vervoeren van verdovende middelen. Dat meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Het gaat om een 65-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Woensdag kon de politie nog niet vertellen wat voor lading de man vervoerde.

De vrachtwagen reed in de buurt van Zeewolde en viel op. Op het terrein van een transportbedrijf op bedrijventerrein Trekkersveld is de vrachtwagen doorzocht. De woordvoerder van de politie benadrukt dat dit bedrijf er niets mee te maken heeft. Volgens ooggetuigen hebben agenten meerdere dozen met spullen uit de vrachtwagen gehaald.

Volgens de woordvoerder heeft de politie aanwijzingen dat er verboden middelen in de vrachtwagen verstopt zitten. De lading correspondeerde in ieder geval niet met de laadbrief die de 65-jarige bij zich had.

Zijn voertuig is naar een terrein van de Landelijke Eenheid in Utrecht gereden waar de vrachtwagen nog grondiger doorzocht gaat worden. Dat onderzoek was woensdag nog steeds aan de gang, aldus de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel