Huurprijs voor nieuwe huurders vrije sector gestegen, tegen landelijke trend in

FLEVOLAND • Wo 14 juli 2021 | 9:05 • Woensdag 14 juli 2021 | 9:05

Nieuwe huurders in de vrije sector betalen op dit moment in Flevoland 7,4 procent meer per vierkante meter voor een huurwoning dan een jaar geleden. Dat meldt woningplatform Pararius. De ontwikkeling in Flevoland gaat tegen de landelijke trend in.

De gemiddelde huurprijs van een vrijesectorwoning kwam in het tweede kwartaal van 2021 uit op 14,41 euro per vierkante meter. Een jaar eerder was dat 13,42 euro. Uit de cijfers blijkt dat de huurprijzen in Almere met 7,9 procent zijn gestegen en in Lelystad met 12,6 procent.

Volgens Pararius komt de prijsstijging in Lelystad vooral door de beperkte beschikbaarheid van huurwoningen in Almere.

Huren in Flevoland is betaalbaarder dan gemiddeld in Nederland. Landelijk was de huurprijs in het tweede kwartaal van dit jaar 16,37 euro per vierkante meter. Wel daalde de gemiddelde huurprijs in Nederland ten opzichte van een jaar eerder. De prijs per vierkante meter zakte in Nederland twee procent ten opzichte van 2020.

De hogere prijs in de Randstad zorgt er volgens Pararius voor dat Almere in trek is: "Huurders die niet bereid zijn om een hoge huurprijs in de Randstad te betalen, willen wel uitwijken naar omliggende steden. Door de toenemende vraag naar huurwoningen in steden als Amersfoort en Almere nemen de huurprijzen van woningen in de vrije sector hier nog toe."

Veel provincies zien daling
De landelijke daling is te zien in de meeste provincies. Flevoland noteert van de stijgende provincies de grootste toename, daarna volgt Utrecht met een stijging van ruim vier procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel