Celstraffen voor bezit en handel in wapens

LELYSTAD • Wo 14 juli 2021 | 12:11 • Woensdag 14 juli 2021 | 12:11

Drie mannen uit Lelystad zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een wapenhandelzaak. Het gaat om twee vrienden van 27 en 30 jaar, en de vader van de laatstgenoemde. De vader van 56 en zijn zoon zouden een zak vol vuurwapens hebben geleverd aan een man uit Werkhoven die via de berichtendienst Telegram wapens en munitie aanbood.

De zaak kwam aan het rollen toen de 27-jarige en 30-jarige opgepakt werden voor drugshandel. Daarna startte de politie een onderzoek naar de wapenhandelaar uit Werkhoven en deed undercover enkele aankopen bij hem. Nadat eerst twee dozen munitie waren geleverd, verkocht de man uit Werkhoven uiteindelijk ook een AK47 machinegeweer aan undercoveragenten. Na deze aankopen pakte de politie in totaal negen verdachten op. Enkelen van hen waren betrokken bij de handel, anderen kochten een of meerdere wapens.

De vader en de zoon uit Lelystad bleken na hun aanhouding zelf ook nog wapens en munitie in bezit te hebben. Het ging om onder meer gas- en alarmpistolen die waren omgebouwd, zodat ze als echte wapens konden worden gebruikt. De zoon kreeg voor zijn aandeel in de zaak anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. De vader en de 27-jarige kregen elk twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Voor alle mannen geldt een proeftijd van twee jaar.

De opgelegde straffen zijn hoger dan de straffen die het Openbaar Ministerie vorige maand eiste.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel