Saunakluisjes leeggeroofd, Duits stel opgepakt

ALMERE • Do 15 juli 2021 | 14:29 • Donderdag 15 juli 2021 | 14:29

Een man en een vrouw uit Duitsland zijn woensdag in Almere aangehouden op verdenking van het leegroven van saunakluisjes. Het stel zou in heel Nederland in verschillende sauna's hebben toegeslagen.

Videobeelden van de man en de vrouw werden eerder al gedeeld door sauna-bedrijfsleiders uit het hele land, bij wijze van waarschuwing. In Almere werd het duo herkend, maar wist te ontkomen. De bedrijfsleider van een Almeerse sauna belde hotels in de omgeving met de vraag of de twee daar gezien waren. Opvallend detail is dat ze in een witte auto reden met een afgeplakte kentekenplaat. Een medewerker van een hotel sloeg hier op aan, omdat hij de auto op het parkeerterrein zag staan.

De gewaarschuwde politie trof het stel aan in een kamer van het hotel. Ook werden daar gestolen spullen gevonden. De politie onderzoekt of de twee ook verantwoordelijk zijn voor diefstal uit andere sauna's. In totaal is 25 keer aangifte van diefstal en vernieling gedaan.

Mobiel banditisme
Volgens de politie is er bij de man en vrouw sprake van mobiel banditisme. Met die term worden rondtrekkende criminele groepen aangeduid. Zij maken zich schuldig aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel