Floriade opent Preview Experience; inclusief kabelbaanrit

ALMERE • Do 15 juli 2021 | 17:04 • Donderdag 15 juli 2021 | 17:04

Het Floriadeterrein in Almere is vanaf zaterdag geopend voor bezoekers. De daadwerkelijke wereldtuinbouwtentoonstelling begint pas in april volgend jaar, maar de komende weken kunnen mensen er al terecht voor een voorproefje. Onderdeel daarvan is een ritje met de kabelbaan.

"Mensen zijn bij dit soort grote projecten altijd nieuwsgierig en willen weten: wat komt er nou?", vertelt Rachel Camps van de Floriade. Van donderdag t/m zondag is daarom deze zomer de Floriade Preview geopend. Op een gedeelte van het terrein kan rondgewandeld worden en in het Preview Center wordt uitleg gegeven over de plannen van de Floriade.

Uitzicht van bovenaf
Daarnaast kan er in de kabelbaan gestapt worden om het terrein van bovenaf te bekijken. De gondels zijn inmiddels allemaal beplakt met een witte folie. Daardoor wordt voorkomen dat automobilisten op de A6 naar binnen kunnen kijken en afgeleid raken. "Maar die folie is uiteraard zo gemaakt dat mensen die in de kabelbaan zitten wel naar buiten kunnen kijken en kunnen genieten van het uitzicht", aldus Camps.

De kabelbaan draait de eerste dagen overigens nog steeds op een dieselaggregaat. Komende week wordt de baan op het elektriciteitsnet aangesloten, zo laat de Floriade weten. "Dus volgend weekend of het weekend daarna draait de kabelbaan op elektriciteit."

Korting voor Almeerders
Een kaartje voor de Floriade Preview kost 9,50 euro voor inwoners van Almere, mensen uit andere plaatsen betalen 12,50. "We geven de inwoners van Almere uiteraard een klein streepje voor. We vinden het fijn dat wij in Almere deze Floriade mogen houden en dus krijgen Almeerders een paar euro korting."

Alleen tijdens de zomermaanden
Wie het terrein wil zien moet wel niet al te lang wachten, eind september stopt de Floriade Preview weer. Langer doorgaan is namelijk niet goed mogelijk in combinatie met alle werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden. Zo moeten de paviljoens van de deelnemende landen nog neergezet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel