Oud-Almeerse in Limburg kampt met waterschade

ALMERE • Vr 16 juli 2021 | 13:06 • Vrijdag 16 juli 2021 | 13:06

De schade door het overvloedige water is enorm in Zuid-Limburg. En dat is ook het geval bij oud-Almeerse Denise van Gelder. Zij verhuisde in december naar het Zuid-Limburgse Mechelen. "Het voelt bijna alsof we weer in Almere zijn, zoveel water."

Van Gelder is twee keer getroffen door de wateroverlast. Zowel het huis waar zij tijdelijk verblijft als haar nieuwe huis hebben waterschade. "Mijn vriend en ik zijn ons eigen huis aan het verbouwen en wonen tijdelijk bij mijn schoonouders. In ons huis lekt het dak en heeft de kelder waterschade. Bij mijn schoonouders staat de hele tuinkamer onder het balkon blank." Van Gelder had in die kamer de inboedel voor haar nieuwe huis staan. Alle spullen zijn verloren gegaan.

Van Gelder heeft het geluk dat haar nieuwe huis op een heuvel staat. De rest van het dorp heeft het zwaarder te verduren. "Een klein riviertje dat normaal gesproken rustig door het dorp stroomt, werd opeens een kolkende rivier die alles meenam. Veel mensen moesten hierom evacueren." Volgens Van Gelder reageren veel mensen in Mechelen vol ongeloof. "Het is best heftig dat je al niet meer van het ene naar het andere huis kunt lopen omdat alles onder water staat."

Het water in Mechelen is sinds vrijdag aan het zakken. "We zijn op dit moment het water uit de tuinkamer aan het wegpompen." Hoe groot de schade zal zijn, weet Van Gelder nog niet. "Vandaag gaan we met een grote schoonmaak beginnen."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel