Márion Reizen helpt bij evacuatie ziekenhuispatiënten Venlo

DRONTEN • Za 17 juli 2021 | 10:23 • Zaterdag 17 juli 2021 | 10:23

Touringcarbedrijf Márion Reizen uit Dronten is vrijdagavond ingezet bij de evacuatie van patiënten uit het ziekenhuis in Venlo. Patiënten werden daar uit voorzorg weggehaald vanwege het hoge water in Limburg.

Márion Reizen beschikt over een aangepaste bus waarin patiënten op een brancard vervoerd kunnen worden. Met een speciale lift kunnen ze eenvoudig aan boord van de bus worden gebracht. Onder politiebegeleiding en in een colonne van 65 ambulances reed Márion Reizen vrijdagavond naar het Radboud UMC in Nijmegen, met zes patiënten aan boord. Mogelijk wordt de bus van Márion zaterdag nog opnieuw ingezet.

Het bedrijf verzorgde tijdens beide coronagolven ook tal van ambulanceritten. Patiënten aan boord worden tijdens de rit begeleid door vrijwilligers van het Witte Kruis.

In Flevoland wordt op meerdere plekken geprobeerd om de mensen in getroffen gebieden te helpen. Honden Opvang Stella in Tollebeek heeft zichzelf als inzamelpunt aangeboden. Mensen kunnen spullen die ze aan getroffenen willen geven, daar afleveren. Ook wordt er gekeken of er daar extra dieren opgevangen kunnen worden. Eerder meldden ook Steven Bijlsma en zijn moeder Sjoukje de Bruin uit Emmeloord zich al. Zij zamelden kleding in voor de slachtoffers in Duitsland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel