Omwonenden geplande schoolcampus vrezen parkeerverkeer

EMMELOORD • Zo 18 juli 2021 | 20:43 • Zondag 18 juli 2021 | 20:43

Omwonenden van het Emelwerda College in Emmeloord maken zich zorgen over de verkeerssituatie bij de toekomstige campus voor voortgezet onderwijs. Deze campus moet over vier jaar verrijzen op de plek van het huidige Emelwerda.

Omdat op de campus straks meerdere scholen worden ondergebracht, verwachten buurtbewoners meer verkeer in hun straat en meer geparkeerde auto's. Ze vragen de gemeente om een oplossing. Zelf denken ze dat de ingang beter verplaatst kan worden.

Docenten van het Emelwerda College parkeren hun auto nu aan de Peppellaan, voor de deur van de school. Daar stoppen ook ouders die hun kinderen halen en brengen. Met de komst van de schoolcampus verwachten omwonenden meer onveilige verkeerssituaties in hun straat en meer wachtende auto's op de stoep. Daarom willen ze dat de ingang verplaatst wordt naar de andere kant van de toekomstige campus. "Bij Flevo Boys", wijst Anja Duursema in de richting van de voetbalvereniging, waar ook een groot parkeerterrein is.

Buurtbewoners willen met gemeente in gesprek
De buurtbewoners willen invloed op het ontwerp voor de scholencampus. Twee omwonenden stuurden in de afgelopen weken al een brief naar de gemeente. Ook Duursema wil met de gemeente praten over de verkeerssituatie. Zij verwacht een chaos. "Omdat er zo verschrikkelijk veel kinderen naar deze school gaan. En ook leerkrachten, niet te vergeten. Waar moeten die auto's in godsnaam allemaal staan?"

Wethouder: verkeer moet via achterkant van de school
Wethouder Hans Wijnants van Noordoostpolder geeft aan dat het de bedoeling is om de in- en uitgang en het parkeren naar de achterkant van de school te verplaatsen. "De Peppellaan is geen goede ontsluitingsweg voor circa 3000 leerlingen", erkent hij. Volgens Wijnants waren omwonenden nog niet bij het plan betrokken omdat de gemeente eind dit jaar eerst een architect moet uitkiezen. "Als de architect ermee aan de gang gaat, gaan we ook in gesprek met de omwonenden, om ook hun zorgen en wensen over de ontsluiting mee te nemen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel