'Women of Almere': het verhaal van Elvira uit Guatemala

ALMERE • Vr 23 juli 2021 | 8:16 • Vrijdag 23 juli 2021 | 8:16

Almere herbergt in totaal 160 nationaliteiten en 187 etnische groepen. Maar wie zijn de mensen achter die culturen? Fotograaf en schrijver Lyla Carillo Quan - Van der Kaaden sprak met vrouwen die vanuit de hele wereld naar Almere kwamen. Waarom kwamen ze? Wat vinden zij de grootste cultuurverschillen? En zouden ze ooit weer terug willen?

Lyla schreef de verhalen van meer dan 20 vrouwen op in het boek 'Women of Almere'. Ze wil daarmee onder de aandacht brengen hoe multicultureel en tolerant Almere is. Omroep Flevoland ging bij haar en vier van de vrouwen langs om hun verhaal te horen.

Zuid-Amerika
Lyla komt zelf uit Guatemala. Ze vindt het belangrijk dat de rol van migrantenvrouwen in Almere wordt benadrukt. Women of Almere is het eerste boek met verhalen van vrouwen van Lyla. In dit boek komen vooral vrouwen uit Zuid-Amerika aan het woord. Ze delen de cultuur, tradities en gebruiken van de landen waar ze vandaan komen.

Meer boeken
Na dit boek zou Lyla er graag meer willen schrijven. Zo wil ze ook vrouwen uit Azië, Afrika en Europa interviewen. Verder wil ze graag een boek schrijven over kinderen. In onderstaande video legt Lyla uit waarom ze ook graag deze boeken wil maken:

Omroep Flevoland zendt van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli een vijfdelige serie uit over Women of Almere. De uitzendingen zijn te zien op tv, op de website, via de app en via YouTube. Hieronder vind je de afleveringen die al zijn uitgezonden.

Aflevering 1. Fotograaf en schrijver Lyla Carillo Quan - Van der Kaaden komt uit Guatemala en vertelt haar eigen verhaal.

Aflevering 2. In de tweede aflevering spreken we met Amezary uit Mexico.

Aflevering 3. Beatriz uit Venezuela doet haar verhaal.

Aflevering 4. In de vierde aflevering spreken we met Eglet uit Zimbabwe

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel