Ziekenhuizen houden vierde coronagolf nauwlettend in de gaten

FLEVOLAND • Di 20 juli 2021 | 17:09 • Dinsdag 20 juli 2021 | 17:09

Het Flevoziekenhuis in Almere en Het St Jansdal in Harderwijk zien de eerste nieuwe coronapatiënten tijdens de vierde coronagolf binnenkomen. Het zijn tot dusver nog zulke kleine aantallen dat er geen problemen ontstaan. Wel wordt de situatie deze zomerperiode nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens een woordvoerder van het Flevoziekenhuis is er inmiddels sprake van een stijgende trend: "Daar waar er voorgaande weken gemiddeld 1 tot 2 klinische COVID-patiënten opgenomen lagen, liggen er nu 8 patiënten." De meesten van hen zijn tussen de 30 en 55 jaar oud. In Harderwijk ligt momenteel één patiënt vanwege COVID-19 in het ziekenhuis.

Van uitstel van geplande zorg of zorg die nog ingehaald moest worden, is geen sprake, benadrukken beide ziekenhuizen. Het aantal operaties dat momenteel wordt uitgevoerd, ligt wel iets lager, maar dat komt door de vakanties van zorgmedewerkers.

De enorme golf aan nieuwe besmettingen in Nederland zorgt er wel voor dat het Flevoziekenhuis de maatregelen iets heeft aangescherpt. Sinds vorige week moeten bezoekers in de wachtkamers en bij spreekuren weer een mondneusmasker dragen. De draagplicht die sowieso nog gold voor contacten binnen de anderhalve meter wordt nu weer extra benadrukt. "Het dragen van een masker binnen de anderhalve meter was toch wat aan het versloffen", aldus de woordvoerder.

St Jansdal houdt zich voorlopig vast aan de landelijke maatregelen die gelden en zegt het beleid nog niet aan te hoeven scherpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel