Scouts besmet met corona na zomerkamp

EMMELOORD • Di 20 juli 2021 | 18:28 • Dinsdag 20 juli 2021 | 18:28

Alle deelnemers van het zomerkamp van de scouting Emmeloord wordt dringend geadviseerd zich te laten testen op corona. Dit staat in een mail die de ouders hebben ontvangen. Er zijn verschillende deelnemers besmet thuisgekomen na een zomerkamp.

Het zomerkamp vond plaats van 9 tot en met 17 juli in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van Scouting Nederland is het kamp georganiseerd aan de hand van strikte protocollen. "We hebben heel veel afspraken en richtlijnen om een kamp toch nog veilig te kunnen organiseren, bijvoorbeeld met een gezondheidscheck vooraf. En de leiding heeft vooraf zelfs een test gedaan." Ook kwam de groep uit Emmeloord niet in contact met andere scoutinggroepen op het terrein, omdat werd gewerkt met 'sociale bubbels'.

Quarantaine
Ondanks al deze maatregelen bleek op de laatste dag dat een aantal leden toch besmet was. Dat resultaat kwam uit een sneltest die sommige leden die dag hadden gedaan. De besmette scouts zijn naar huis gegaan, waar een test bij de GGD hun besmetting bevestigde.

Niet te voorkomen
Dit soort besmettingen zijn vervelend, maar niet te voorkomen, zegt de woordvoerder van Scouting Nederland. "Als je helemaal geen besmetting wil hebben, kun je eigenlijk geen kamp organiseren." Bij andere kampen door heel het land zijn vooralsnog weinig besmettingen. "Er zijn meer dan 3000 kampen deze zomer van scoutinggroepen. En maar in een klein deel hiervan zijn er problemen ontstaan. Het is niet leuk, maar de andere kampen gaan gelukkig wel door met de afspraken die we hebben in het protocol".

Leuke tijd
"Het is jammer dat het kamp zo'n staartje krijgt", zegt de woordvoerder. Want het kamp was zeer geslaagd. Voor zover bekend hebben de besmette scouts geen ernstige klachten. Het scoutingbestuur houdt in de gaten of er in de loop van de week meerdere besmettingen ontdekt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel