Zeven tips over muntjesdief die met explosief toesloeg op station

LELYSTAD • Wo 21 juli 2021 | 14:23 • Woensdag 21 juli 2021 | 14:23

De politie heeft zeven tips gekregen over een muntjesdief die toesloeg in het treinstation in het centrum van Lelystad. Dinsdagavond was de zaak te zien in het programma Opsporing Verzocht. De dader blies begin dit jaar een geldwisselautomaat op. Dat veroorzaakte veel schade.

Het gaat om een vrij jonge dader, zo blijkt uit de beelden die eerder ook te zien waren bij Bureau Flevoland. De jongeman zorgde er met een explosief voor dat een geldwisselautomaat ontplofte. Dat gebeurde rond 3 uur in de nacht van 12 januari.

Niet alleen de wisselautomaat was door de explosie vernield, ook de glazen wanden van de ov-chipkaartpoortjes ernaast waren flink beschadigd. Verder zijn enkele ruiten gesprongen, waardoor de vloer van de Burger King bezaaid lag met glasscherven.

De politie zegt blij te zijn met de tips. Allemaal worden ze serieus genomen en onderzocht. Een woordvoerder zegt te hopen dat er iets bruikbaars tussen zit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel