Jarenlange celstraffen voor cocaïnesmokkelaars uit Emmeloord

LELYSTAD • Wo 21 juli 2021 | 17:15 • Woensdag 21 juli 2021 | 17:15

De 41-jarige M.H. uit Emmeloord is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot zeven jaar cel voor het smokkelen van 34 kilo cocaïne naar Engeland. Zijn zwager, de 29-jarige B.S, ook uit Emmeloord, kreeg acht jaar.

B.S. is naast de drugssmokkel ook veroordeeld voor een schietpartij in Emmeloord, in de Bunschotenlaan vorig jaar. Daar werd op klaarlichte dag in een woonwijk een man twee keer in zijn been geschoten.

De zwagers hadden samen een goedlopende drugshandel en zouden zelfs een eigen transportlijn naar Engeland hebben gehad. De politie had het duo al een tijdje in het vizier, maar had onvoldoende bewijs om de verdachten aan te houden. Dat veranderde door de schietpartij, waardoor er ook een einde aan de handel kwam.

De man die tijdens de schietpartij in zijn been werd geschoten was een medeverdachte in de drugszaak. Deze man uit Woudrichem kreeg vier jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel