Alternatieve vierdaagse gelopen in Zeewolde: 'Veel zwaarder'

ZEEWOLDE • Wo 21 juli 2021 | 19:09 • Woensdag 21 juli 2021 | 19:09

Voor het tweede jaar op rij loopt een groep Flevolanders de alternatieve vierdaagse. Na een start in Almere liep de groep van tien wandelaars woensdag door Zeewolde. De vierdaagse door Zeewolde lopen is toch iets anders dan de groep gewend is: "Het is leuk om te lopen, maar het is niet Nijmegen", vertelt Harry de Meijer. "Dat zal het ook niet worden. Je loopt hier alleen en in Nijmegen loop je met tienduizenden."

Het gemis aan toeschouwers maakt de wandeltocht ook zwaarder, ondanks dat de groep per dag 30 kilometer loopt in plaats van de gebruikelijke 40 kilometer. "Dat is mentaal. Als je daar loopt dan loop je richting Nijmegen, daar zijn heel veel mensen bij. Hier kom je niks tegen. Catering is ook heel lastig. Dat moet je zelf regelen."

''Het is veel zwaarder''

— Harry de Meijer, team New Land Walkers

De groep is ontstaan uit oud-medewerkers van de Veiligheidsregio van Flevoland. De 'New Land Walkers', zoals de groep zichzelf noemt, loopt al jaren samen de vierdaagse. Toen de vierdaagse vorig jaar niet doorging vanwege de coronacrisis besloten ze een alternatieve tocht te lopen door Lelystad. Dit jaar is de wandeltocht uitgebreid naar heel Flevoland.

Donderdag loopt de groep door Dronten en vrijdag is de finish in Lelystad. En dan hopen ze volgend jaar weer rond Nijmegen te kunnen lopen. "Heel graag, want dat zou mijn de tiende keer zijn. En dat is toch wel bijzonder. Het is een beetje de genen ondertussen. De mensen die hier lopen die willen dat allemaal heel graag."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel