Nabestaanden geweldslachtoffers bij afscheid Peter R. de Vries

ALMERE • Do 22 juli 2021 | 7:35 • Donderdag 22 juli 2021 | 7:35

Verschillende bestuursleden van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG) nemen donderdag in besloten kring afscheid van Peter R. de Vries. De bestuursleden van de federatie die ook betrokken zijn bij het Coldcase Monument in Almere zijn door de familie van De Vries in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam uitgenodigd. De misdaadverslaggever had een innige band met de federatie en het monument in Almere.

De groep heeft afgelopen weekend zelf ook al stilgestaan bij het overlijden van de bekende journalist. Tijdens een boottocht bij de Zaanse Schans werd een minuut stilte gehouden en ook werden er bloemen in het water gestrooid. De Vries zou eigenlijk aanwezig zijn geweest bij de bijeenkomst met de FNG. Dit vanwege 25 jaar contact tussen lotgenoten.

Na de aanslag op De Vries op 6 juli werden al bloemen gelegd bij het Almeerse Coldcase Monument. Bestuurslid van de FNG Wicky van der Meijs sprak toen uit dat Peter R. de Vries altijd als 'een reddingsboei' is geweest voor iedereen die iemand heeft verloren door geweld. "Hij betekent gewoon alles voor ons", zei Van der Meijs toen.

Duizenden brachten woensdag de laatste eer
Woensdag mocht iedereen die dat wilde al de laatste eer betuigen aan Peter R. de Vries. Zijn kist was opgesteld in Koninklijk Theater Carré. Duizenden mensen stonden hiervoor soms wel urenlang in de rij en brachten daarna een laatste groet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel