Aantal WW-uitkeringen met bijna 22 procent gedaald

FLEVOLAND • Do 22 juli 2021 | 9:20 • Donderdag 22 juli 2021 | 9:20

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) is het laatste jaar in Flevoland met bijna 22 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Daarvoor is gekeken naar het aantal uitkeringen in juni 2021 tegenover dezelfde maand vorig jaar. Landelijk daalde het aantal werklozen met 20,7 procent.

Noordoostpolder is binnen de provincie de koploper wat betreft de afname in WW-uitkeringen. Daar daalde het aantal met 33 procent ten opzichte van vorig jaar. Lelystad is daarna de gemeente met de grootste afname, met een daling 26,6 procent. Dronten en Zeewolde zitten allebei rond de 20 procent. Op Urk (-11,2) en in Almere (-18,7) daalde het aantal werkloosheidsuitkeringen iets minder hard.

Coronavirus
Rond deze tijd vorig jaar werd de arbeidsmarkt hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Ook het aantal WW-uitkeringen nam in deze periode snel toe. Sinds de jaarwisseling is het aantal mensen met een WW-uitkering lichtjes aan het dalen. De afgelopen maanden is de daling wat sneller gegaan. Volgens het UWV lag het aantal WW-uitkeringen eind juni voor het eerst weer lager dan voordat de coronacrisis uitbrak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel