Flevoziekenhuis krijgt meer patiënten met RS-virus binnen

ALMERE • Do 22 juli 2021 | 11:44 • Donderdag 22 juli 2021 | 11:44

In het Flevoziekenhuis in Almere liggen veel jonge kinderen met het luchtweginfectievirus RS. Er is een landelijke stijging van het aantal RS-patiënten te zien en dat merkt het Almeerse ziekenhuis dus ook. Het aantal bedden op de kinderafdeling is verhoogd van 10 naar 15. Dat is onder meer gedaan omdat kinderafdelingen van ziekenhuizen in de regio vol liggen.

Kinderen met het RS-virus krijgen in hun eerste levensjaar een verkoudheid, oorontsteking of longontsteking. Bij benauwdheid of een longontsteking moeten ze naar het ziekenhuis. "Als het crisis wordt, gaan patiënten naar de IC van het Academisch Ziekenhuis in Amsterdam", zegt een woordvoerder van het Flevoziekenhuis. Kinderen die te vroeg geboren zijn, het syndroom van Down of een aangeboren hartafwijking hebben, hebben een grotere kans om opgenomen te worden op de IC. Het Flevoziekenhuis heeft tot nu toe nog geen kinderen hoeven doorverwijzen.

Vanwege de stijging van het aantal patiënten op de kinderafdeling werkt het personeel extra diensten. "Elk bed extra is extra handen en uren", aldus de woordvoerder. Dat gaat ten koste van vrije dagen. "Meestal is het in de zomer wat rustiger en kun je overuren compenseren, en verlof en vakantie opnemen. Omdat er nu een toename is, zijn er extra handen nodig."

Volgens het Flevoziekenhuis is het nog onduidelijk wanneer de virusuitbraak over zal zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel