Aantal mensen dat niet of lastig op werk kan komen, neemt toe

FLEVOLAND • Do 22 juli 2021 | 15:46 • Donderdag 22 juli 2021 | 15:46

De komende jaren zal het aantal mensen uit Almere en Lelystad dat door slechte ov-verbinding niet of lastig op zijn werk kan komen, toenemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Metropool Regio Amsterdam. Dit heeft te maken met het stijgende aantal inwoners en banen in de steden aan de ene kant, maar geen verbetering in ov-verbindingen aan de andere kant.

Dit geldt vooral voor bedrijven die op bedrijventerreinen gevestigd zitten, zoals Stichtsekant in Almere. Voor mensen zonder auto is dit een lastig te bereiken gebied. Naast dat de ov-verbinding slecht is, waardoor mensen een lange reistijd hebben, is het ook vaak te duur. Mensen met een kleine uitkering hebben hierdoor vaak geen geld om überhaupt op sollicitatie te gaan bij deze bedrijven.

Ook voor mensen die buiten de provincie werken, is de reistijd met het ov soms erg lang. Zo'n 51 procent van de Flevolanders werkt buiten de provincie, terwijl dit percentage landelijk op 21 procent ligt. Om het aantal mensen dat door slechte ov-verbindingen niet of lastig op het werk kan komen te verminderen, moet er volgens de onderzoekers worden geïnvesteerd in de IJmeerverbinding en een frequentere ov-dienstverlenging in het algemeen in de regio.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel