Huurbaas komt onder dwangsommen uit door slordigheid gemeente

LELYSTAD • Do 22 juli 2021 | 22:27 • Donderdag 22 juli 2021 | 22:27

Gemeente Lelystad heeft niet duidelijk genoeg aangegeven waarom er dwangsommen zijn opgelegd aan een kamerverhuurder. Dat heeft de rechter donderdag in Utrecht vastgesteld. Daarom hoeft de kamerverhuurder ze hoogstwaarschijnlijk niet te betalen.

De gemeente legde twee jaar geleden dwangsommen op voor het verhuren van kamers in drie woningen. Volgens de gemeente woonden er vijftien mensen aan De Griend in Lelystad in drie woningen van de verhuurder. Daar mochten echter maar negen personen verblijven. De gemeente legde daarom een dwangsom op van 2.000 euro per week, per overtreding.

Een jaar geleden stuurde de gemeente een aanmaning maar de verhuurder weigerde te betalen. Hij claimt dat hij nooit een eerste brief met uitleg over de dwangsommen heeft gehad. De gemeente Lelystad kan niet aantonen dat ze dit wel verstuurd heeft omdat ze dit soort post niet bewaart, zo bleek in de rechtbank.

Onduidelijk
De advocaat van de verhuurder gaf aan dat het hoogste rechtscollege heeft gesteld dat een aanmaning duidelijk moet aangeven waarom er geld moet worden betaald. En de aanmaning van de gemeente was onduidelijk volgens hem. Ook claimt hij dat de boete inmiddels is verjaard.

De rechter gaf de advocaat van de verhuurder op de zitting al voor het grootste gedeelte gelijk. Daarnaast houdt de verhuurder zich nu wel aan de regels, gaf de rechter aan. De gemeente wierp tegen dat er alsnog te veel is verdiend uit deze illegale verhuur. Een officiële uitspraak volgt nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel