Wat gebeurt er eigenlijk na sluitingstijd in het zwembad?

EMMELOORD • Do 22 juli 2021 | 23:40 • Donderdag 22 juli 2021 | 23:40

Het is lekker weer en dus gaan veel mensen naar het zwembad. In het Bosbad in Emmeloord waren er dat er voor de coronacrisis rond de 1500 per dag die in het buitenbad een duik namen. Deze zomer mogen er nog maar 1000 zwemmers per dag naar binnen, maar dat zijn er nog steeds een heleboel. De vraag is dan ook, wat gebeurt er eigenlijk als het zwembad om acht uur de deuren sluit?

"Als de bezoekers weg zijn dan wordt het hele buitengebied schoongemaakt", vertelt Brigitte Schengenga van het Bosbad. "Al het losse vuil wordt van het veld gehaald, de vuilniszakken in de bakken worden gewisseld, de glijbanen worden schoongespoten en er worden samples van het water genomen om te meten of het water nog wel aan de kwaliteitseisen voldoet."

Verder ruimen de vier medewerkers de speelattributen in het zwembad op en worden de toiletten grondig gereinigd. Na ongeveer een uur schrobben en opruimen is het bad weer klaar voor de volgende dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel