79-jarige vrouw gestalkt door verwarde man: "Ik voel me hier niet veilig"

LELYSTAD • Vr 23 juli 2021 | 14:02 • Vrijdag 23 juli 2021 | 14:02

Al bijna twee maanden wordt de 79-jarige Dien Bergman uit Lelystad lastiggevallen door een verwarde man. Op een gegeven moment stond hij zelfs onverwachts in haar slaapkamer.

"Ik voel me hier niet veilig", vertelt Dien in haar eigen huis. "En als het me weer gebeurt, dan ben ik bang dat ik het niet overleef." Het begon allemaal toen de man haar in buurtcentrum De Waterspiegel van zorginstelling Kwintes aansprak. Hij stond erop dat ze bloemen van hem aan zou nemen. Ze weigerde. Daarna begon het stalken.

De verwarde man stond voor haar deur en sloeg een raam in. Daarna waren er meerdere incidenten met als dieptepunt het 's avonds naar binnen sluipen via het balkon. In haar slaapkamer werd Dien verrast. "Ik schrok me rot." De man werd later ingerekend door de politie, maar was weer snel op vrije voeten.

Radeloos
Haar zoon Gordon is al weken bezig om het stalken te stoppen. "Allerlei instanties heb ik gebeld. Veilig wonen, Kwintes, de woningbouwvereniging, GGZ, de politie... Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd." Gordon hoopt dat de man gedwongen kan worden opgenomen voor er ergere dingen gebeuren.

De verwarde man is een bekende van de politie en zou ook andere mensen regelmatig lastigvallen. Hij is een ex-cliënt van zorginstelling Kwintes, die mensen met psychiatrische of psychosociale problemen ondersteunt.

Maatregelen door Kwintes
Kwintes laat in een reactie weten dat er maatregelen zijn getroffen bij buurtcentrum De Waterspiegel "Om de veiligheid voor zowel onze klanten, zoals mevrouw Bergman, als medewerkers te waarborgen. Wij zijn gewend dat er in dit soort casussen een stedelijk integraal team ingericht wordt die zich buigt over de situatie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel