Adem in, adem uit: yoga in de Oostvaardersplassen

ALMERE • Za 24 juli 2021 | 16:41 • Zaterdag 24 juli 2021 | 16:41

Het was zaterdag volle maan en daarom is bij het Natuurbelevingcentrum in de Oostvaardersplassen in Almere het Lunar Wellness Festival gehouden. Volgens organisator en yogalerares Sandra Wilson is het een dag vol activiteiten die in het teken staan van het welzijn van lichaam en geest.

"Het is een combinatie van wellness", legt Wilson uit. "We doen yoga- en crossfitoefeningen en we sluiten de dag af als het volle maan is met speciale rituelen."

Centraal thema tijdens het Lunar Wellness Festival is de maan, omdat deze vooral tijdens de volle maan extra energie geeft. "Het volle licht van de maan zorgt voor een hele mooie volledige energie. We zien het als een soort viering. Het creëert vrijheid en creativiteit."

Vooral door de coronaperiode hebben veel mensen thuisgewerkt. Doordat de yogalessen dan ook nog eens via een Zoom-meeting gingen, haakten veel mensen af omdat ze de hele dag al naar een schermpje moesten kijken. Wilson merkt dan ook dat veel mensen juist nu weer behoefte hebben aan het samenkomen op een mooie plek om yoga en andere oefeningen te doen.

"De mensen die hier komen zoeken vooral rust, ontspanning, vrijheid en het samenzijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel