Lowlands en Down The Rabbit Hole gaan niet door

BIDDINGHUIZEN • Ma 26 juli 2021 | 12:56 • Maandag 26 juli 2021 | 12:56

Festival Lowlands in Biddinghuizen gaat niet door. Ook Down The Rabbit Hole, dat dit jaar ook in Flevoland zou worden gehouden, wordt afgelast. Het demissionaire kabinet verlengt het verbod op meerdaagse festivals met overnachting.

De organisatie van Lowlands 2021 noemt het 'verdrietig nieuws'. "Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder", aldus een verklaring.

Diep teleurgesteld
Het kabinet vindt het niet verantwoord om meerdaagse evenementen door te laten gaan, ondanks de recent dalende coronacijfers. Lowlands laat weten wel begrip te hebben voor het kabinetsbesluit. "We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, cateraars, hun personeel en honderden zzp-ers."

Ook de organisatie van Down The Rabbit Hole is teleurgesteld, maar is blij met het garantiefonds dat het kabinet openstelt. "Daarmee kunnen we artiesten, leveranciers, cateraars, en alle andere duizenden handen die Down The Rabbit Hole maken, steunen."

Lowlands zou van 20 tot en met 22 augustus worden gehouden op het festivalterrein bij Biddinghuizen. Down The Rabbit Hole stond daar een week later gepland. Wie een kaart voor de twee evenementen heeft gekocht, krijgt automatisch zijn geld terug. Daar versturen de festivals binnenkort een mail over.

Lot eendaagse festivals nog onduidelijk
Voor eendaagse festivals na 13 augustus, zoals Zand in Almere, blijft het nog afwachten of die wel kunnen doorgaan. Een besluit daarover wordt in de komende weken genomen en gecommuniceerd op de komende coronapersconferentie op 13 augustus. Zand staat gepland op 21 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel