Lokale Omroep Zeewolde viert tienjarig bestaan

ZEEWOLDE • Ma 26 juli 2021 | 16:51 • Maandag 26 juli 2021 | 16:51

De Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) viert maandag het tienjarig bestaan. "Daar mogen we hartstikke trots op zijn", zegt voorzitter Jan van de Beek van de Lokale Omroep Zeewolde. Hij geeft leiding aan een groep van veertig vrijwilligers en twee verslaggevers die vanuit een samenwerkingsverband met Omroep Flevoland en de NOS bij de lokale omroep zitten. "Het is een hechte groep die graag doet wat ze wil."

De LOZ ontstond tien jaar geleden als afsplitsing uit RTV Zeewolde. Een groep vrijwilligers van die omroep wilde het anders aanpakken en besloot een eigen omroep te starten. In eerste instantie gebeurde dat nog onder de namen Zeewolde FM en RTV Wolderwijd, maar na het samenvoegen van de twee afsplitsingen werd gekozen voor de naam Lokale Omroep Zeewolde. Het lukte de LOZ niet direct om een zendmachtiging te krijgen, maar in 2016 koos de gemeenteraad van Zeewolde er alsnog voor om met de LOZ in zee te gaan.

"Er zijn zoveel zaken geweest die leuk waren de afgelopen tien jaar", zegt Van de Beek. Hij ziet de urenlange live-uitzending op Koningsdag vorig jaar als een hoogtepunt. "Als je kijkt hoe we dat hebben gedaan in coronatijd. We hadden nog nooit een televisie uitzending gemaakt. Om dan meteen een marathon uitzending te maken, dat hebben we met verve gedaan."

"Ook een bijzonder moment was de Mont Ventoux. Wij mochten er bij zijn toen Erik Kamphorst, die inmiddels is overleden aan ALS, voor de laatste keer de berg beklom. Dat zijn wel hele memorabele momenten."

Afgelopen weekend stond een lange jubileum live-uitzending gepland, maar deze kon vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door gaan. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de speciale uitzending plaats kan vinden.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel