Geldschieters vrouwenlustpil sturen aan op akkoord

ALMERE • Di 27 juli 2021 | 11:24 • Dinsdag 27 juli 2021 | 11:24

De investeerders van Emotional Brain, het Almeerse bedrijf dat lustpillen voor vrouwen zou ontwikkelen, proberen onderling tot een akkoord te komen. De meesten hebben er deze week mee ingestemd dat de voorlopige uitstel van betaling voor het bedrijf definitief wordt, meldt de bewindvoerder.

Emotional Brain vroeg en kreeg in april uitstel van betaling. Het bedrijf kwam in financiële problemen doordat het 15 jaar lang niet lukte om een werkende lustpil te maken. Die pil zou de seksuele activiteit bij vrouwen moeten stimuleren, en werd 'de viagra voor vrouwen' genoemd.

Bewindvoerder verwacht geen faillissement
Meestal volgt er na uitstel van betaling al snel een faillissement, maar dat is in dit geval anders, stelt de bewindvoerder. "Het gebeurt niet vaak dat deze juridische stap, de officiële goedkeuring van het uitstel door de schuldeisers, wordt bereikt." Hij verwacht ook niet dat het op korte termijn tot een faillissement komt, omdat een financier de lopende kosten van Emotional Brain betaalt. Die zijn relatief laag, omdat het bedrijf vooral draait op het intellectuele eigendom van medische patenten.

Investeerders hebben naar verluid 42 miljoen euro in het bedrijf gestoken. De komende weken wordt er verder gewerkt aan een akkoord, meldt de bewindvoerder. De patenten op de lustpil zijn daar onderdeel van. Hij verwacht dat er over zes weken door de schuldeisers zal worden gestemd over een aanbod.

Patenten naar nieuw bedrijf
Eerder werd al bekend dat een groep investeerders onder leiding van zakenman en VVD-prominent Cees Meeuwis probeert de patenten onder te brengen bij een nieuw bedrijf. Onder de investeerders zijn bekende Nederlanders en vermogende zakenlieden, zoals de familie Companjen van Bakker Bart, voormalig ING-topman Jan Hommen, maar ook Tweede Kamerlid Olaf Ephraim, componist John Ewbank en ICT-miljonair Marcel Stolk. Ook de provincie Flevoland stopte geld in het bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel