Bovengemiddelde perenoogst verwacht bij Flevolandse fruittelers

FLEVOLAND • Di 27 juli 2021 | 18:02 • Dinsdag 27 juli 2021 | 18:02

Flevolandse fruittelers verwachten dat hun perenoogst dit jaar hoger zal zijn dan die van de collega's in de rest van het land. Nederlandse fruittelers zullen door het koude voorjaar waarschijnlijk 19 procent minder peren oogsten dan in 2020. Dat verwachten koepelorganisaties GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruitteelt Organisatie (NFO).

Volgens fruitteler Cees Masteling van NFO Noord-Nederland uit Marknesse heeft Flevoland ten opzichte van andere delen in Nederland mazzel gehad met het weer. "In de bloei- en groeiperiode was het weer hier steeds net iets beter." Masteling denkt dat de oogst ongeveer 90 procent van de oogst van vorig jaar zal zijn. Daarnaast verwacht hij dat de peren die van de Flevolandse bomen gehaald zullen worden, van hele goede kwaliteit zullen zijn. "Omdat ze onder hele goede omstandigheden zijn ontstaan."

Dat er dus alsnog een kleine afname in zit, vindt hij niet zo gek. "Het is toch een natuurproduct. Je bent afhankelijk van het weer, en dat is heel erg grillig geweest de afgelopen jaren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel