Nieuwe houten fietsbrug Michauxpad klaar

ALMERE • Wo 28 juli 2021 | 7:08 • Woensdag 28 juli 2021 | 7:08

De nieuwe houten fietsbrug bij het Michauxpad in Almere Hout is klaar. Daardoor hoeven fietsers niet meer om te rijden. De vorige brug raakte vorig jaar in augustus beschadigd toen er een zwaar voertuig over heen reed. Hij kon niet meer worden gebruikt, daarom moest er een nieuwe komen.

"Ja, superfijn, scheelt weer omfietsen", zegt wielrenner en vaste gebruiker van de fietsbrug David Holmes. "Fijn dat je niet uren aan het zoeken bent voor een omweg. Dan moet je via de stad omfietsen."

De brug ligt op een belangrijke route van Almere Stad naar Nobelhorst en Almere Haven. Het uitvallen ervan zorgde voor de nodige commotie waardoor de Almeerse politiek aandrong op een snel herstel.

Om de brug te repareren moesten onder meer de balken waarop het wegdek rust, worden vervangen. Dat zou tussen de 10.000 en 15.000 euro kosten. De gemeente besloot dat geld er niet voor uit te trekken omdat de brug toch al zou worden gesloopt.
De fundering van de oude brug was nog goed genoeg zodat daar de nieuwe brug op gebouwd kon worden. Ook is een deel van het hout van de oude brug bewaard en gebruikt als leuningen voor de nieuwe brug. Bijzonder aan de brug is dat hij open kan door middel van een ophaalsysteem, zodat woonboten er onderdoor kunnen voor onderhoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel