Risiconiveau provincie gedaald van 'zeer ernstig' naar 'ernstig'

FLEVOLAND • Wo 28 juli 2021 | 16:26 • Woensdag 28 juli 2021 | 16:26

Het risiconiveau van Flevoland is woensdag gedaald van 'zeer ernstig' naar 'ernstig'. Daarmee staat de provincie niet meer op het hoogste risiconiveau. De niveaus worden bepaald op basis van het aantal positieve coronatests en het aantal ziekenhuisopnames in de regio.

Zestien Flevolanders zijn de afgelopen week vanwege COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal nieuwe besmettingen in Flevoland is wel afgenomen ten opzichte van vorige week. Het ging van 1.037 naar 807. Er zijn afgelopen week geen Flevolanders overleden aan de gevolgen van COVID-19.

In negen regio's in het land is het aantal nieuwe coronagevallen zo sterk gedaald, dat ze niet meer op het hoogste risiconiveau staan. Ze gaan van zeer ernstig naar ernstig. Zeeland gaat juist de omgekeerde weg. Vorige week was de situatie er ernstig, nu is die zeer ernstig geworden.

Voor de maatregelen van het kabinet heeft een aanpassing van de risiconiveaus nog geen gevolgen. Ruim twee weken geleden zijn de regels aangescherpt en dit geldt voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus. Meerdaagse festivals zijn in elk geval tot 1 september niet toegestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel