Ondernemers positiever gestemd in coronapeiling

FLEVOLAND • Wo 28 juli 2021 | 22:59 • Woensdag 28 juli 2021 | 22:59

Ondernemers in Flevoland zijn positiever over de te verwachten gevolgen van de coronacrisis. Dat blijkt uit de derde peiling van ondernemers in de regio binnen het zogenoemde 'Ondernemerspanel'. In dat onderzoek, een initiatief van onder andere VNO-NCW Midden en de provincie Flevoland, zijn ondernemers sinds het begin van de crisis gevraagd naar de invloed van corona op hun bedrijfsactiviteiten.

Zo is het percentage ondernemers dat verwacht dat er door corona orders wegvallen gedaald van 64 procent in november 2020 naar 37 procent nu. Ook geeft 57 procent van de ondervraagden nu aan dat corona niet of nauwelijks invloed heeft op de bedrijfsvoering. Belangrijkste punt van zorg voor de ondernemers is personeel.

Een op de drie ondervraagden verwacht op termijn problemen met het aantrekken en behouden van medewerkers, terwijl bij de vorige peiling een op de vier ondernemers dacht dat ze met personeelskrapte te maken zouden krijgen. Dit speelt in alle sectoren, maar goed personeel vinden voor banen in de horeca, zorg, techniek en ict is het moeilijkst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel