Zomerschool start met grote groep van 540 leerlingen

ALMERE • Ma 2 augustus 2021 | 7:52 • Maandag 2 augustus 2021 | 7:52

De Zomerschool in Almere is maandag begonnen. Dit jaar doen ruim 540 leerlingen mee, dat zijn er iets meer dan vorig jaar.

De Zomerschool biedt gratis bijles aan leerlingen in de groepen 4 tot en met 8. De leerlingen die deelnemen hebben achterstanden. Leraren gaan met behulp van het thema architectuur de focus leggen op de Nederlandse taal en wiskunde. Op die manier worden achterstanden ingelopen. Naast de klassikale lessen gaan de leerlingen ook lopen en fietsend de meest markante gebouwen van de stad ontdekken.

Dat het aantal leerlingen dit jaar weer zo hoog is komt onder meer door de coronasluiting. Hierdoor zijn achterstanden ontstaan en ouders willen graag dat hun kinderen die inlopen. De Almeerse Zomerschool zegt een half jaar achterstand in twee weken weg te werken. Scholen stellen vast of leerlingen een achterstand hebben en geven hen de mogelijkheid voor zomerschool. Leerlingen beslissen dan zelf of ze meedoen, in overleg met hun ouders.

De lessen worden op drie locaties verspreid over de stad gegeven. Het gaat om Sterrenschool De Ruimte in Almere Poort, Basisschool het Avontuur in Buiten en Basisschool de Compositie in Stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel