Strandfestival ZAND gaat niet door 'vanwege strikte voorwaarden'

ALMERE • Ma 2 augustus 2021 | 18:04 • Maandag 2 augustus 2021 | 18:04

Strandfestival ZAND in Almere gaat zaterdag 21 augustus niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. Het feest op het Almeerderstrand trekt jaarlijks 25.000 bezoekers met optredens van artiesten zoals Krezip, Kensington en Nick & Simon.

Volgens de organisatie is het festival niet te houden onder de strikte voorwaarden die het kabinet maandag bekend heeft gemaakt. Alleen eendaagse festivals met maximaal 750 bezoekers mogen doorgaan, waarbij de festivalgangers een vaste zitplaats krijgen toegewezen. Ook moeten bezoekers volledig gevaccineerd zijn, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag kunnen laten zien.

De organisatie van ZAND zegt contact op te nemen met de mensen die al een kaartje hadden gekocht. Hun tickets worden automatisch omgezet naar entreebewijzen voor volgend jaar augustus.

Kan Graceland wel doorgaan?
Festival Graceland op het scoutingterrein bij Zeewolde kan wel doorgang vinden omdat die organisatie de bezoekers een vaste zitplaats toewijst. Ook heeft de organisatie het festivalterrein uitgebreid met een aantal hectare. Gerda van Veen van Graceland denkt niet dat de maatregelen invloed hebben op de sfeer. "Het festival bestaat vooral uit optredens van muzikanten en sprekers waarbij zitten geen probleem is. We verwachten dat iedereen zich zonder verzet aan de regels zal houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel