Musea weer druk met toeristen na rustige start

FLEVOLAND • Do 5 augustus 2021 | 14:42 • Donderdag 5 augustus 2021 | 14:42

Na een rustige start van het hoogseizoen is de drukte bij de meeste musea in Flevoland en bij attractiepark Walibi begonnen. In de eerste twee weken van de zomervakantie was het bij de meeste musea nog redelijk stil. Maar inmiddels zijn de kaartjes op sommige dagen uitverkocht. Dat geldt bij onder meer Museum Schokland. Het zijn vanwege corona vooral de Nederlandse toeristen die een ticket kopen.

Het is "hartstikke druk", zegt Bas Visscher van het museum. Hij erkent dat het de eerste twee weken van de schoolvakantie vrij rustig was. Op het moment dat in heel Nederland de schoolvakanties begonnen, komen er meer toeristen naar het museum. "Er zijn veel toeristen uit Nederland, maar ook wel een aantal uit Duitsland en België". Op sommige dagen zijn de maximaal 400 kaarten uitverkocht. Visscher verwacht dat het druk blijft tot en met oktober.

De voorzichtige start van het hoogseizoen zien ze ook bij Museum Het Oude Raadhuis op Urk. Volgens Evert Weerstand van het museum twijfelden gezinnen in juli nog wat hun vakantieplannen zouden worden. Vanwege de coronasituatie willen sommige gezinnen niet naar het buitenland op vakantie. "Het is nu echt druk met de Nederlandse toeristen, iets wat vorig jaar ook zo was", zegt Weerstand. Hij verwacht dat het museum een goede zomer draait, net als vorig jaar. Voor de coronacrisis uitbrak merkte Weerstand dat er meer Duitse toeristen waren.PIT
De drukte is ook te merken bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Volgens Elianne Moes plukt het museum de vruchten van het wisselvallige weer. "Na de zomervakantie krijgen we nog de herfstvakantie en die is altijd heel druk. Dat is een mooie afsluiting." Het museum sluit op 21 november voorgoed de deuren.

Walibi
Ook bij attractiepark Walibi is het al sinds de heropening in mei goed vol. "We zijn nu al vier dagen op rij uitverkocht", zegt Mandy van der Tak van het park. Hoeveel bezoekers er per dag een kaartje kopen, wil de woordvoerder niet zeggen.

Batavialand
Museum Batavialand in Lelystad ziet dat het de afgelopen maand juist rustiger is dan vorige zomer. "Toen hadden we een hele goede maand, vooral omdat we net open waren", zegt Sunny Jansen. "We hebben dit jaar best veel concurrentie van de terrassen en de kinderboerderijen. Dat resulteert in een paar duizend bezoekers minder in de maand juli". Jansen hoopt dat augustus een betere maand wordt.

De zomervakantie voor de regio Noord loopt tot en met 22 augustus en voor de regio Midden tot en met 29 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel