Grote brand in bedrijfspand op Keteldiep

URK • Ma 9 augustus 2021 | 2:55 • Maandag 9 augustus 2021 | 2:55

In een bedrijfspand op het Keteldiep op Urk heeft maandagochtend een grote brand gewoed. Daarbij is niemand gewond geraakt, meldt de brandweer.

De melding kwam iets na 01.30 uur binnen. Het bedrijf waar de brand woedde bestaat uit twee delen. Een daarvan is helemaal uitgebrand, de brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich naar het andere deel en omliggende bedrijven zou verspreiden.

Het vuur was rond 04.30 uur onder controle. In een nabijgelegen woonwijk zijn preventieve metingen verricht, vanwege mogelijke rookoverlast. Daarbij zijn geen gevaarlijke concentraties aangetroffen.

Het afgebrande pand werd gebruikt als onderhoudsruimte voor kotterbenodigdheden. Het is eigendom van een kottereigenaar en in het pand lagen nieuwe en gebruikte scheepsmaterialen zoals nylon visnetten opgeslagen. Het naastgelegen pand dat overeind is blijven staan is van de Van Slooten Group. Dat pand heeft grote schade opgelopen.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel