Alliantie krijgt gelijk: huurster moet vertrekken na vondst hennep

ALMERE • Wo 11 augustus 2021 | 10:56 • Woensdag 11 augustus 2021 | 10:56

Een vrouw uit Almere moet binnen twee weken uit haar huurwoning vertrekken, nadat daar twee keer een hennepplantage werd gevonden. Ook moet de Almeerse nog ruim 2.500 euro huurachterstand betalen. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die door Woningbouwvereniging De Alliantie was aangespannen.

De politie vond dit voorjaar een hennepplantage met veertig planten in een woning aan de Rozenwerf. Daarom sloot de burgemeester vervolgens de woning. In juni werd er opnieuw een plantage gevonden met 93 hennepplanten. De woning werd opnieuw gesloten en de Alliantie zette een streep door het huurcontract met de vrouw. Zij weigerde te vertrekken en daarom stapte de verhuurder naar de rechter. De Almeerse hield vol dat ze in het buitenland was en niets te maken heeft met de hennep.

De rechter oordeelde dat de vrouw zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van en het toezicht op haar woning, ook bij verblijf in het buitenland. De huurster heeft na het aantreffen van de eerste hennepplantage geen enkele actie ondernomen om te voorkomen dat haar woning opnieuw voor criminele activiteiten zou worden gebruikt. Bovendien heeft zij de verkeerde mensen vertrouwd door haar nichtje de beschikking over haar woning te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel